perjantai 1. maaliskuuta 2013

Hyvää yötä ja huomenta


Tumblr_m9dcdkawci1r95odzo1_500_large
weheartit
Nukkuminen on saanut aivan uuden käsitteen reppureissullani. Yleensä tavallisillakin lomamatkoilla nukkuu paremmin ja pidempään kuin normaaliarjessa; aivan kuin keräisi energiaa kotiinpaluuta varten. Onko muillakin samanlaisia fiiliksiä?

Se, että minun lomamatkastani on tullut usean kuukauden mittainen, ei ole muuttanut lomanukkumista. Paitsi tietyissä asioissa: herään automaattisesti 8.15, olinpa mennyt nukkumaan iltayhdeksältä tai aamukuudelta. Yleensä olenkin mennyt herättyäni aamupalalle ja sitten takaisin nukkumaan muutamaksi tunniksi. Tällä hetkellä en työskentele, mutta huhtikuun alussa palaan siihenkin arkeen uuden työpaikan turvin. Silloin unirytmikin toivottavasti "normalisoituu" :)

Mikäli yöuneni ovat jääneet vähäisiksi, saatan nukkua päivällä neljäkin tuntia ylimääräistä. Jotenkin hassua, sillä lukiossa ja yliopistossa saatoin valvoa koko yön ja mennä (kohtuu) pirteänä opiskelemaan. Itse asiassa voin paremmin nukkuessani kuusi tuntia kuin kehoitetut yhdeksän. Toisaalta rrrrrrrakastan päiväunia, enkä voi kylliksi kehua niiden ihanuutta. Ystäväni aina kauhistuvat minun nukkuessani parin tunnin päiväunia, kun kuulemma "20 minuuttia riittäisi".  Jokainen tyylillään, eikös?

Muutama kaveri on syyllistänyt minua liiasta nukkumisestani. "Reissussa kuuluu mennä eikä meinata! Et sinä voi tuhlata aikaa nukkumiseen!" ... Miksen? Mielestäni matkoilla (oli ne sitten muutaman päivän tai vuoden mittaisia) kuuluu tehdä asioita, joista nauttii. Itse asiassa tämä ajatus kantautuu kaikessa ajassani. Teen mitä nautin, nautin mistä teen.

Vaikka reppureissaaminen on yleensä äärimmäisen nautinnollista, on se myös todella raskasta. Uskon luottavani huonetovereiheni, mutta silti pitää hieman vahtia tavaroidensa perään. Tuntemattomien paikkojen näkeminen on ihanaa, mutta kroppa ja mieli väsyy kaikesta uudesta. Olen ilopilleri ja vauhtipakkaus, mutta silti usein havahdun ajatukseen, kuinka uupunut olenkaan. Reissaus pistää väsyttämään.

Ja oliko tässä kirjoituksessa jotain järkeä? Senkun tietäisi. Minun on tehnyt mieli kirjoittaa välillä muutakin kuin ruokailuista (jotka viimeaikoina ovat menneet niin ja näin) tai urheilusta (jonka määrää pitäisi kasvattaa.) Painonpudotukseen kuuluvat niin monet muutkin asiat, kuten motivaatio, stressi... ja uni. Ja reppureissaukseen ne kaikki vasta kuuluvatkin!

Nautinnollisia unenlahjoja teille!

Aurora_pin_up_by_iurak6868-d38j4cj_large
weheartit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti