torstai 4. huhtikuuta 2013

"Elä ressaa"

http://4.bp.blogspot.com/-ZBF2k7QnGC8/UVrA7lAOMlI/AAAAAAAADA0/2b5n5nddq18/s1600/tumblr_ma5o23QdD21rafj3bo1_500_large.jpg
Kuvan löysin ihanasta up and shine-blogista, alunperin se taitaa olla tumblr:sta.

Minulla on ollut tahdonvoiman kanssa tappelemista viime aikoina. Tai oikeastaan olen saamattoman väsynyt ja jämähtänyt kotiin, uuteen asuntooni. En ole koskaan ennen kokenut kevätmasennusta, mutta en voisi tätä muulla tavoin kuvailla. En löydä energiaa tai intoa edes ulos lähtemiseen, saatika sitten painonpudotukseen. Jaksaminen on haihtunut kuin savuna ilmaan.

Vanha nettituttuni Kawis kommentoi minulle Tahdonvoimaton possu?-kirjoitukseen näin:


Heippa Sam :)


Jos sulla on jossain vaiheessa tunti aikaa, katso ihmeessä tämä Patrick Borgin luento painonhallinnasta:


Mies puhuu asiaa ja herättää ajattelemaan vähän eri tavalla monista laihdutukseen liittyvistä asioista (kuten nyt vaikka tahdonvoimasta ja herkuttelusta).

-Kawis

Ensinnäkin kiitokset ja halaukset Kawikselle kommentistasi! :) Vaikka en itse enää ole mukana, muistan Haastavat tsempparien avun ja tuen! Joka mitä ilmeisimmin jatkuu yhäkin, sillä Kawiksen linkittämä luento oli mitä parhain muistutus painonpudotuksen perusteista ja sen tietynlaisesta yksinkertaisuudesta. Kun sen tekee oikein eikä vippaskonstein.

Se voi olla yllättävän helppoa. Se voi olla osana elämääsi, ei elämäsi keskipiste. Se voi parantaa elämääsi, ei hallita sitä. 

Ja minä kun lupasin, etten ottaisi stressiä asioista. Nyt minun täytyy jälleen muistaa perusasiat; etten ota painonpudotuksesta paineita, vaan parannan sillä pikkuhiljaa elämääni :)

Tumblr_lni2zainw01qbqqaqo1_500_large
tumblr

2 kommenttia:

  1. Tuota miekin oon yrittänyt opetella... Että antais asioiden mennä omalla painollaan ja keskittyisi enemmän elämänlaadun parantamiseen kuin kilomäärään. Se kilojen tuijottaminen nimittäin aiheuttaa sitä stressiä miulle... Ja kun painonpudotus ei saisi olla elämän keskeisin asia niin kuin on saattanut minulle käydä jossain välissä. Onneksi virheistään voi oppia. :) Tsemppiä sinne ressittömämpään kevääseen!

    VastaaPoista
  2. Onpa kiva kuulla, että koit tuosta olevan apua :) Painonhallinta ei tosiaankaan ole helppo nakki, mutta ei liika itseruoskinta sitä ainakaan helpota. Usein tosiaan kyseessä on joku ihan muu kuin tahdonvoiman puute, kuten vääränlainen ateriarytmi. Vähitellen kun koettaa loksautella niitä palasia kohdalleen, alkaa muodostua se terveellisempi elämäntapa, jota on vaivatonta noudattaa.

    VastaaPoista